0294-745400 info@iconneqt.nl

Horeca en Corona

E-mail is ook in deze tijd hét kanaal om snel en kostenefficiënt
te communiceren met relaties.

Hou relaties op de hoogte

Met e-mailmarketing kan je jouw restaurant on top-of-mind houden bij je relaties. Door wekelijks een nieuwsbrief te versturen blijven zij op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Deel informatie over de verbouwing van je restaurant, de nieuwe kaart die na de crisis uitkomt of laat lezers kennis maken met je medewerkers. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

Bezorgen en afhalen

Fysieke restaurants zijn momenteel dicht in verband met het Coronavirus. Toch kunnen gasten bediend worden door een bezorg- of afhaalservice aan te bieden. Informeer je relaties over deze opties via e-mailmarketing. Stuur een nieuwsbrief over de aangepaste kaart die speciaal voor het bezorgen of afhalen is opgesteld. Laat ook weten hoe je deze service aanbiedt en wat je relaties kunnen verwachten. Hierna moeten je klanten op de hoogte blijven zodat ze vaker gaan bestellen of komen afhalen. Mail daarom regelmatig nieuwe informatie. Stuur elke week een mail met een nieuw weekmenu of een tijdelijke kortingsactie. Laat acties in je nieuwsbrief opvallen door afbeelding en call-to-actions te gebruiken.

Reviews verzamelen

Mensen bestellen eerder eten bij een restaurant met positieve reviews. Het is belangrijk om deze zo snel mogelijk te verzamelen. Natuurlijk moet je hiervoor goede kwaliteit voor een eerlijke prijs en met een snelle levertijd bieden. Om de reviews te verzamelen kan je e-mailmarketing inzetten. Stuur klanten na hun bestelling een e-mail waarin je vraagt om een review. Stuur ze via een link of button door naar de gewenste reviewpagina. 

Na de Coronacrisis

Als de corona maatregelen in de toekomst worden versoepeld staat de horeca nog steeds voor een grote uitdaging. We leven voorlopig nog in een 1,5 meter maatschappij en daar moeten we mee leren omgaan. Restaurants kunnen straks misschien weer gasten toelaten door 1,5 meters tussen de tafels te plaatsen, de kassa afschermen met plastic en het personeel laten werken met mondkapjes. Ook in deze periode is het belangrijk om e-mailmarketing in te zetten zodat je relaties op de hoogte kan houden van de nieuwste ontwikkelingen. In deze periode is het ook belangrijk om je database te laten groeien door gegevens van gasten te verzamelen.. 

©2021 iConneqt | E-mailmarketing & Marketing Automation software.

All Rights Reserved. Powered by iConneqt B.V.