0294-745400 info@iconneqt.nl

Fletcher Hotels: “Hotel marketing is retail marketing”.

Fletcher

Als hotel wil je, om financiële redenen, groeien vanuit je eigen database.
Daarom maken bedrijven gebruik van nieuwe geavanceerde online marketing automation technologie. Online marketing gereedschap dat gemakkelijk is in het gebruik, maar onder de motorkap slimme technologie biedt om het resultaat meetbaar positief te beïnvloeden.

Zo ook Fletcher. Fletcher is gegroeid naar de grootste Nederlandse hotelketen. Geen Fletcher hotel is hetzelfde, gasten worden steeds verrast. De aansturing is gecentraliseerd in het hoofdkantoor, ook de marketing en sales.

De ceo van Fletcher Rob Hermans vertelde in een interview in Hospitality Management dat er een landelijke bezetting is van 82% over het gehele jaar en dat dit vooral direct boekings zijn. Email is een belangrijk kanaal voor Fletcher. Met iConneqt zijn er meer dan 500 miljoen emails verzonden de afgelopen jaren. Klanten worden met slimme emailcampages met succes geïnspireerd en in beweging gebracht.

De uitdaging

Praktijkcase 

Succesvoller mailen vanuit het profiel van de 80 verschillende hotel-restaurants

 

Naast de miljoenen marketingmails voor de verschillende Fletcher merken en het kunnen mailen vanuit het boekingsgedrag (koppeling met de PMS/RezExchange) is het interessant om de restaurant marketing te benoemen.

Om de bezetting van de lokale meer dan 80 restaurants te verbeteren en te bouwen aan de centrale database (CRM) heeft Fletcher slim gebruik gemaakt van de Geo Targeting mogelijkheden van iConneqt.

Om iedere vestiging werd een verzorgingsgebied gedefinieerd. Eenvoudig op een kaart en op postcodebereik. Vervolgens werden gasten uit de database (en nieuwsbriefabonnees) gekoppeld aan het restaurant bij hun woonplaats. De database werd als het ware in 80 segmenten verdeeld. Dat gaat geheel automatisch.

Alle mensen in de database kregen vervolgens een uitnodiging voor een speciaal event (bijvoorbeeld een ribeye- of asperge week) van hun locale Fletcher restaurant. Dus niet van een onpersoonlijk hoofdkantoor, maar van de restaurant manager via een mail met de locale uitstraling.

 

 

Het resultaat

Het lijkt dat de zeer persoonlijke en lokale benadering wordt gewaardeerd. De mails werden in sommige gevallen met meer dan 112% beter geopend dan de algemene mail campagnes. De bezetting nam meetbaar toe als ook de engagement met de Fletcher gasten. Ook de andere doelstellingen zijn overtroffen.

©2020 iConneqt | E-mailmarketing & Marketing Automation software.

All Rights Reserved. Powered by iConneqt B.V.