0294-745400 info@iconneqt.nl

Het managen van email engagement is bittere noodzaak

De Hotmails, G-mails en de vele andere ISP’s integreren steeds meer slimme technologie. Hierdoor wordt bepaald of ze wel of niet emailcampagnes afleveren in de inbox. De nieuwe aanpak van de ISP’s maakt het managen van email engagement  bittere noodzaak.

Engagement management strategieën hebben een grote impact op de bezorging van de emailcampagnes, en je reputatie als verzender (lees ook in dit kader de interessante blog van deliverability expert Willem Stam van Postmastery).

Om in de inbox te belanden is het structureel managen op open- en klikgedrag, met andere woorden, het structureel opschonen van de database keihard nodig. Een database is pas waardevol als hij gevuld is met relaties die jouw mails ook daadwerkelijk willen ontvangen. Het proactief managen zorgt voor hogere open rates en minder spam klachten, bounces en uitschrijvingen. iConneqt heeft weer een nieuwe functionaliteit waarmee de Marketeer het opschonen automatisch managed.

Met de Engagement Deliverability Manager  worden er mails verstuurd op basis van engagement. Aan de hand van de activiteit van de abonnees, bepaalt de Marketeer op welke frequentie en content individuele abonnees nieuwsbrieven ontvangen.

Hoe werkt de Engagement Deliverability Manager
Van “Stars tot Sleepers”. Deze groepen staan voor de mate van activiteit per Nieuwsbrief/EDM-abonnee. De Marketeer kan de groepen indelen op basis van verschillenden criteria en managed het verzenden automatisch en de content op basis van open rate en klikgedrag. Zo kun je eenvoudig een groep maken van alle abonnees die de afgelopen 30 dagen een mail hebben geopend of op een link hebben geklikt.

Mail frequentie aanpassen
Per groep kan de emailfrequentie worden ingesteld en content ontwikkeld. Met de tool kan de Marketeer het activiteitsniveau managen. Bijvoorbeeld het dagelijks mailen tot eens per half jaar een mail naar de “sleepers”, de groep met het laagste activiteitenniveau. Op deze wijze gericht segmenteren, zorgt er voor dat de emailreputatie van het merk beter wordt gemanaged.

Benieuwd hoe deze tool werkt? Wij helpen je graag, info@iconneqt.nl